Monday, 15 August 2011

Tahajjud Cinta, Apa sudah jd?

Tahajjud cinta, adelah drama siries yg skrg tgh siar kt tv3 ari jumaat kol 10...drama ni antra drama yg i follow la skrg,slain tu ade gak la drama2 lain..rase bln pose bln yg mulia nie byk plak cite best kt tv..antranye Kasih Alia and Ramadhan Terakhir, tp i xnak cite pasal cite tu, i nak tumpukan cite pd cite tahajjud cinta..

Ape sudah jd pd tahajjud cinta?tetiba i rase cite ni tlh menghangatkan suasana plak...kenape ek?mungkin pembawakan watak Eman Manan sbg USTAZ dlm cite tu..bak kate Citra,'ustaz tdak bole sesuke hati membuat hukuman sendiri'...kesian plak tgk Seri,terpaksa akur dgn kemahuan ayhnye yg sruh brkhitmat dkt pondok al taqwa tu,pdhal seri pun ade impian die sendri...yg paling tak bestnye,bg i la...ustaz boleh menceraikan isteri die yg ke 3 tu,qadirah,gara2 tlh membawa fitnah antara seri&solahuddin tu, tp i amat sokong dgn kate2 solahuddin,sepatutnye ustaz kena bimbing isteri die bkn terus nak menceraikannye...tp solahudin terpaksa akur jela dgn kate2 ustaz,mklum la ayah die katekan....

Hari2 ustaz mentarbiah isteri2nye..bile tgk cite nie,i de la trfikir,mcmane la agknye klu salah sorang isteri2 ustaz tu adelah aku?perhh...ari2 kena tazkirah...hehe..mmg la bagus,tp otak ni kdg2 gile gak...:-P... Tp kan kenape ustaz ni kawen smpai 4 ek? Adekah sbb tuntutan hawa nafsu atau tuntutan islam?(xdpt nk beri jwpn,sbb i sendiri pun xtau)..Pastu agak pelik gak la,sbb ayah Seri begitu taksub dgn ustaz ni,smpai keputusan keluarga pun nak d rujuk pd ustaz (klu xslapnye ayah seri de bgtau sbb ustaz byk menolong keluarganye..tp adekah itu yg mnjd sbb nye?..

tgk dr gaya ustaz tu mcm mmg de niat je nak jdkan seri tu isteri die,sbb tu ustaz ceraikan qadirah,maklum la klu ikutkn dah ckup quota..tu yg d jdkan alasan ustaz ceraikan qadirah sbb jd isteri yg xbaik yg tlh mmbawa fitnah...

huh,xpe xpe kite tunggu je akn dtg punye cite camne....
paper Sinar Harian bercerita pasal Tahajjud Cinta Pesong Akidah **sah2,ustaz mengunakan hukum utk kepentingan sendiri (huhhh)

to be continued/bersambung.....

** perkataan 'bersambung' ni,teringat plak pd anak sedare,'fafa/sofea',yg berumur 5thun skrg ni,yg suke wat karangan ikut ape yg die rase nak tulis...lpastu,last2 perkataan die,kalau dah xde idea nak tulis maka fafa pun tulis la 'bersambung'..heheehhe...cerdik cerdik bdk nie,anak sedare sape la nie....^_^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...