Monday, 15 August 2011

Tahajjud Cinta, Apa sudah jd?

Tahajjud cinta, adelah drama siries yg skrg tgh siar kt tv3 ari jumaat kol 10...drama ni antra drama yg i follow la skrg,slain tu ade gak la drama2 lain..rase bln pose bln yg mulia nie byk plak cite best kt tv..antranye Kasih Alia and Ramadhan Terakhir, tp i xnak cite pasal cite tu, i nak tumpukan cite pd cite tahajjud cinta..

Ape sudah jd pd tahajjud cinta?tetiba i rase cite ni tlh menghangatkan suasana plak...kenape ek?mungkin pembawakan watak Eman Manan sbg USTAZ dlm cite tu..bak kate Citra,'ustaz tdak bole sesuke hati membuat hukuman sendiri'...kesian plak tgk Seri,terpaksa akur dgn kemahuan ayhnye yg sruh brkhitmat dkt pondok al taqwa tu,pdhal seri pun ade impian die sendri...yg paling tak bestnye,bg i la...ustaz boleh menceraikan isteri die yg ke 3 tu,qadirah,gara2 tlh membawa fitnah antara seri&solahuddin tu, tp i amat sokong dgn kate2 solahuddin,sepatutnye ustaz kena bimbing isteri die bkn terus nak menceraikannye...tp solahudin terpaksa akur jela dgn kate2 ustaz,mklum la ayah die katekan....

Hari2 ustaz mentarbiah isteri2nye..bile tgk cite nie,i de la trfikir,mcmane la agknye klu salah sorang isteri2 ustaz tu adelah aku?perhh...ari2 kena tazkirah...hehe..mmg la bagus,tp otak ni kdg2 gile gak...:-P... Tp kan kenape ustaz ni kawen smpai 4 ek? Adekah sbb tuntutan hawa nafsu atau tuntutan islam?(xdpt nk beri jwpn,sbb i sendiri pun xtau)..Pastu agak pelik gak la,sbb ayah Seri begitu taksub dgn ustaz ni,smpai keputusan keluarga pun nak d rujuk pd ustaz (klu xslapnye ayah seri de bgtau sbb ustaz byk menolong keluarganye..tp adekah itu yg mnjd sbb nye?..

tgk dr gaya ustaz tu mcm mmg de niat je nak jdkan seri tu isteri die,sbb tu ustaz ceraikan qadirah,maklum la klu ikutkn dah ckup quota..tu yg d jdkan alasan ustaz ceraikan qadirah sbb jd isteri yg xbaik yg tlh mmbawa fitnah...

huh,xpe xpe kite tunggu je akn dtg punye cite camne....
paper Sinar Harian bercerita pasal Tahajjud Cinta Pesong Akidah **sah2,ustaz mengunakan hukum utk kepentingan sendiri (huhhh)

to be continued/bersambung.....

** perkataan 'bersambung' ni,teringat plak pd anak sedare,'fafa/sofea',yg berumur 5thun skrg ni,yg suke wat karangan ikut ape yg die rase nak tulis...lpastu,last2 perkataan die,kalau dah xde idea nak tulis maka fafa pun tulis la 'bersambung'..heheehhe...cerdik cerdik bdk nie,anak sedare sape la nie....^_^

Thursday, 11 August 2011

Bior betol - fida&mamat(sepah) - auta/fakta

Salam Ramadhan Al Mubarak...
Hari ni dah pose ke 11, pose jgn xpose yerk....kalau tinggal pose, so pepaham la nanti kena ganti, jgn wat2 lupe plak nak ganti, tup2 dah tahun depan....dah kena bayar fidyah....jgn lupe, fidyah pose nie akan berganda kalau tak ganti pose...so igt2 la yerk, jgn lupe ganti pose nanti....
Tapi I bukan nak cite pasal pose kat sini, ade la nak cite skit, pasal hal sekeliling nie..boleh tak agak2 nye,(boleh kan aje)...eh pose laaa......

Hari ni dapat berita yg fida ala  rafidah yg berlakon cite kasih alia skrg tu, yg muke mcm siti tu, buat pengakuan tentang dia dgn mamat(sepah). tapi setakat nie fida je yg wat statment, mamat tu xwat statment ape2 lg pun. link kaitan sttment fida . bile search kat google 'fida dan mamat' perh,ramai nye bloggers2 coment pasal statment fida, bior betikkk.....

byak gak la komen2 tentang statment fida tu, ade yg mengecam, ada ygx setuju, ade yg mendoakan...
tapi lg ramai yg mengecam,mengutuk - plak tu ade yg kate, bawak2 la cari org lain, mcm xsesuai je fida dgn mamat sepah tu....tu semua pandangn diorang la, tp kalau org lain tgk pun mcm tak sesuai (eh yeke, yela kot) ...sblom ni pun mcm dgr2 mamat ni bercinta dgn adik rody kristal....ke sttment fida nie,utk promosi filem nieeee......

tapi walau camne pun, kalau cinta dan kasih tu dah wujud, xkira la paras rupa seseorang tu mcmana pun, yg penting hati dah terpikat kan....lgpun statment fida tu, dia xde berkate berkaitan rupa paras pun, fida tertarik pasal mamat ni pentingkan keluarga, even mase show maharaja lawak pun, sempat dia meluangkan mase dgn family (ok la tu, baik ape, pentingkan keluarga).....

so kalau betul diorang nie go on, ape yg d harap2 semoga diorang berbahagia je la yerk
doa yg baik2 je la yerk....

Wednesday, 3 August 2011

Luahan sorang bdk berkaitan Mengaji Quran


Tgh Sibuk menyiapakan kerja2 di office, kepenatan seketika, so belek2 la FB utk menyegarkan otak jap.
Dah lama join forum Bincang Agama nie, tetiba tertarik dgn 1 luahan dr sorang bdk nie berkaitan tentang ketidak pandaian beliau berkaitan mengaji quran. So terfikir la nak berkongsi dgn rakan2 fb yg lain.. Maka kerajinan berlaku utk mengedit apa yg tlh bdk nie post kan kt forum bincang agama...

**So ape dpt d simpulkan, JANGAN MALU UTK BELAJAR, & ORG YG SERING KUTUK2 TU, BIORKAN LA MRK, MCM DIORANG EXPERT SGT KAN, KLU DIORANG NK MENDORONG,XPE LA GAK,NI TAK..(ceh mcm sesi luahan diri sendiri plak :-P )









Wallahu allam
**Semoga Ramadhan kali ini memberi pengertian kpd kita semua, Insyallah Amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...