Saturday, 23 July 2011

Kerja itu Apa Maknanya...

Bila study mengadap buku2 yg penuh di meja, penuh di kuliah, penuh di library kadangkala ada yg terfikir sibuk nak mencari kerja & bila dunia pekerjaan sedang melanda sibuk plak rase nak study, rindu nak mengadap buku2 yg sarat yg perlu di study utk memenuhkan otak dan minda...Itulah kehidupan time study sibuk nak kerja, time kerja sibuk plak nak study atau lebih tepat kerja memenatkan..kalau study leh relex2, huha huha dgn mmber2, gossip itu gossip ini (ish xbaik...hehe)

Apa bestnye kerja?
Kerja tu best ker.....seronok ker...menghappy kan ker.....(eh bukan same je ke mksudnye tu)
cuba bayangkan kalau kita tak de kerja....so nak mkn apa, nak sara kehidupan sendiri dgn apa..and bila berkahwin dah ade anak nanti, nak bg anak makan ape, baju utk anak2 lg...itu ini laa.....warghhh....tu semua memerlukan duit dan duit dpt nye kt mane? so kt mane lg, kerja la....ape yg penting kerja tu mesti lah halal....kalau x halal, camne nak dpt keberkatan...(tol x) :-)

Time kerja wat la kerja....
Ye btol tu, time kerja wat la bersungguh2 jgn nak curi2 tulang plak....tp ade gak yg curi2 tulang cth nye, layan FB...(rasenye benda tu kena kat diri sendiri jerk..hehehe)....tu bukan curi tulang namenye, kdg2 penat otak ni nak fikir,so rest la jap layan fb....(ceh jwapan selamat nak mengelakkan dr di gelar curi tulang,hehe)...

ade 1 kisah di hari jumaat
macambiasa la, ari jumaat pun org bekerja kan...time lunch so pergi la lunch..slalonye jarang I turun lunch time org tgh solat jumaat/sblom solat jumaat...yekla nnti bersesak2 kan....nak d jadikan cite,smlm g la mkn nasi beryani kt area pasir gudang nie, so betapa ku melihat,ramai lelaki yg menanggguh2kan solat jumaat...pd mulanye igt diorang ni semua mmg xnak solat jumaat, rupanya diorang tunggu khutbah abis....tapi sendiri kurang arif, klu tak silapnye khutbah tu pun bukan termasuk dlm syarat2 sah solat jumaat ker? (ni kena tanye yg pakar nie, nak tanye sape ek...) tapi itu lah yg di rasenye bile melihat kaum lelaki yg melambat2 kan solat jumaat....ape nak jd xtau la kan.....

So conclusion nak ckp, sebenarnya hari ni I kije, masuk office la, nak wat kerja2 yg berlambak setelah mmber ku bah admin dah xkije & bos pun blom ada rase hati nak mencari pengganti bah. admin tu....so kije ku byk yg terbengkalai akibat ketidak cukupan kaki tangan....  

2 comments:

  1. alolololo..kesiannye...apa lagi u request la kat bos up u punya gaji...hhehhehe

    erm, pasal lelaki dan solat jumaat tu kira ok la u tgok diaorg g juga masjid pas hbis kutbah.klu dekat area i ni slumber jer diaorg x g masjid..pernah sekali tu i mkn tgh hr kat KFC, slumber jer muka2 diaorg merayap kat area bandar dan dlm KFC tu...hurm..:(

    ReplyDelete
  2. request gaji kat bos?nak request boleh,tp kena request byk2 kali baru bos alert...mklum la bos bz man :-P ......

    fuh,tu mmg tol2 gaye slamber lelaki klu xg lansung solat jumaat tu...ape nak jd la agknye dunia zaman skrg nie

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...