Tuesday, 28 June 2011

My life

Ntah dtg dari mana idea utk meng update blog di hari ini. Bermungkinan juga atas desakan dr member sendiri yg mengatakan blog sudah penuh dgn sawang yg kian hari kian bertambah sawangnya...hehehe

Kalau di ikutkan dalam benak fikiran mmg byk ingin di coret dlm blog, tapi ape kan daya kekangan masa itu memperuntukkan aku utk tidak punya masa utk meng update blog.

tapi ape yg aku nak update sebenarnya? Banyak benda banyak benda. Tapi macamana nak start, nak mulakan dgn apa dulu..opss lupa, mulakan la dgn bismillah, ye tak J

Bismillahhirrahmanirrahim

My life…

Ape yg terjadi dgn kehidupan aku sbrnye ek….
Ape yg aku fikirkan…
Ape yg aku laluikan dalam setahun, dua nie….
Bla bla bla…
(dah start dah aku nak bebel nie,ahaaa jage2…haha)

kdg2kala aku rasa dunia berputar dgn begitu pantas sekali. Ada masa aku berduka, ada masa aku ceria, ada masa aku bermuram durja, ada masa aku ketawa, dan ade masa aku menangis dan juga ada masa aku terasa berada di puncak gunung menikmati keindahan aroma terapi dek angin2 bertiup sepoi2 bhs

Mengenal erti kehidupan mematangkan pemikiran.
Bila aku down dlm kehidupan, aku masih punya kwn utk menaikkan semangat aku. Sbb itu aku patut berterima kasih pd kengkawan aku yg xpernah kenal erti memberi semangat kpd aku. I appreciate that, thanks a lot (special guest to : cik nor)

Kebahagian.
Mencari kebahagian dalam kehidupan. Kehidupan tak selalunya indah, macam2 onak duri yg akan di lalui, Cuma antara sanggup dgn tak sanggup je utk laluinya. (Fuh,mcm2 gak yg aku lalui dlm setahun dua nie, sekejap itu sekejap ini). Di harap dlm pencarian kebahagian itu, akan di temui kebahagian yg hakiki. Insyallah, Amin.

Pengorbanan.
Maaf andai bisa merobek hatimu (wah gitu ayat dr aku nie…bior betul aku nie). Pengorbanan bukan dtg hanya diri aku sendiri, tapi hakikatnye mrk2 perlu ade sikap pengorbanan, kalau tak ade pengorbanan aku rase, sangat susah. Dan utk mencari kebahagian pengorbanan sangat penting, dan jiwa perlu kental (fuhh, kental sgt ke aku nie, tp mrk pun kena kental gak, hrp2 mcm tu la). Dan bila segalanye terbukti, aku harus persiapkan diri utk terus kehadapan, dan jdkan kisah2 smlm,kelmarin, the day before kelmarin, sbg pengajaran utk terus maju dlm kehidupan. Tapi bila di tanya pd diri sendiri tentang pengorbanan org lain trhdp diri aku, susah utk aku menjawabnya. Tapi ape yg aku ingin katekan & utk diri aku gak, Pengorbanan itu insyallah akan di balas dgn apa yg kita ikhlaskan, niatkan. Dan aku berharap sgt mereka dpt bekorban dan terima akan qada qadar atas ape yg berlaku yg juga melibatkan diri aku.

Buat baik berpada2 buat jahat, ape pun xboleh
(Hahaha,statement apekah ini…) terlalu baik pun tak boleh juga, sbb krn terlalu baik tu la takut ia memakan diri( eh btol ke ayat), takut ada pihak yg terguris dek krn sikap aku yg terlalu baik,tapi masalahnya aku ni baik ker…hehehe. (ape pun tak boleh, ape pun tak boleh). Yang penting, kena la tgk keadaan dan cara bagaimana utk kita berbuat baik, xkan org minta tlg bnda yg jahat pun kita nak tolong gak, tu namanye cari nahas la tu…

***Apa2 pun di harap kehidupan diri sendiri akan lebih baik dr apa yg penah di lalui sebelum nie (ceh mcm dasyat je bunyi ape yg aku lalui sblom ni pun aku xtau)….hehehe

***All the best Cik Miera…J



3 comments:

  1. wow!!tetiba terselit nama i kat entry u..
    terharu la plak..malu i..hihihi
    erm, apa2pun i harap u lebih tabah dr hari2 yg sebelumnya..percaya diri, kendali kendiri..semua tu akan mematangkan diri kita..apa yg positif ambil sbgai teladan serta panduan dan yg sebaliknya jadikan sempadan dan pedoman...;)

    ReplyDelete
  2. huhuhu.... meletop blog cik mira.. pnuh ispirasi... keep it up gurls...:D u make me so proud of u.. life is full of bittersweet, we knw dat but it neva stop us from having fun.. and all the obstacle dat we been thru along the way is actually make us a bit strong..& u somehow make me realize dat there is so much more in life still waitin' 2 b explore... dats inspire me as a human... u go gurls!!@ ekin_jangnara01

    ReplyDelete
  3. Cik Nor and Ekin....
    Thanks for ur comment yg mmberi sedikit sebyk memberi inspirasi dlm my life...ape2 pun hidup mesti di teruskan, and perjuangan masih belum tamat lg...tunggu next step plak...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...