Friday, 15 April 2011

Blogger

Teringat akan 1 perkara berkaitan tentang blog, Lalu tercoretlah sesuatu di atas blog ini.

Kenapa org suka buat blog?
kita di hadapkan dgn pelbagai ragam manusia, dan salah 1 sifat adalah org2 yg suka tulis blog. dan lebih tepat melayan blog. pernah ada 1 ketika, kawanku agak lebih kurang agak membantah apa guna blog tu, dari menulis ntah apa2 ntah baik searching yg lebih manfaat di internet. contohnya, cari la article2 berkaitan business ke, atau apa shj...

itu lah, lain org lain pendapatnya. dan masing2 punya pendapat masing2 kepada mereka suka tulis blog....ada yg blog kearah bertujuan business, dairi dan apa2 shj. ada juga blog yg ingin menyatakan pendapat masing2 tentang apa yg berlaku di sekeliling mrk samada mrk setuju atau membantah tentang sesuatu perkara. itu terpulang la pada hak masing2 krn masing2 ada caranya tersendiri dan tujuan sendiri kenapa mrk mahu meluahkan apa yg mrk rasa di blog tersebut. Jadi kita tak boleh la membantah atau menyekat atau lebih tepat memprotes seseorang berkaitan hobby mereka utk menulis blog. mungkin 1 ari nanti, orang yg membantah tu la akan mengjadi blog sebagai cara mereka ingin menyampai sesuatu kpd org awam...so kita xtau kan akan dtg mcmana....

apa kebaikkan blog nie?
kalau ikutkan sebenarnya blog ni bole buat duit, makin ramai org berkunjung di blog kita makin byk income kita dpt. tp mcmana caranya....aha itu diriku xpenah la buat lg sbb diriku tulis blog ni pun ada masa2 nye je...tp klu yg betul2 aktif menulis blog, so boleh la buat research berkaitan benda nie...

Blogger Boy?
ada 1 drama series dekat 8tv, tajuk die blogger boy. tapi cerita tu berkaitan dgn apa pun diriku xtau. tetiba teringt plak ada 1 drama berkaitan dgn tajuk post ku ini. Pelakon Qi Razali, ala yg couple dgn Yuna tu.hehe.... rupanya Qi ni, dulu angota kumpulan OAG...suka lagu2 OAG...

Kenapa aku tulis blog?
jawapan yg ringkas boleh ku berikan adelah ' Sekadar Mengisi Masa Lapang' , ' Meluahkan apa yg di fikirkan'
Di samping itu, Sejak mula terjebak dgn dunia blog, aku suka kasi edit blog kasi page cantik sikit,so sedikit sebanyak aku dpt pelajari apa itu Code Html...

^_^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...